Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@13:52:47 GMT

سامانه‌ای برای ثبت اعتراض وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۲۷۳۸

سامانه‌ای برای ثبت اعتراض وجود ندارد

در حالی دولت مقرر کرد به خانوارهای فاقد درآمد ثابت که زیر پوشش بیمه نیستند بسته معیشتی بدهد که برخی از شهروندان بیرجندی معتقدند مشمول این طرح هستیم اما دولت ما را مشمول قرار نداده و نمی‌توانیم اعتراضی هم داشته باشیم.

با شیوع بیماری کرونا دولت حمایت‌های مختلفی از مشاغل و کسب و کارها انجام داد؛ یک مورد وام یک میلیون تومانی بود که به تمامی یارانه‌بگیران در ابتدای امسال پرداخت شد یا به کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا تسهیلات پرداخت شد و آخرین مورد نیز پرداخت مرحله دوم وام یک میلیون تومانی و ۱۰۰ هزار تومان به خانوار فاقد درآمد ثابت و بدون بیمه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقرر بود در طرح حمایت معیشتی کرونا که به ازای هر نفر ۱۰۰ هزار تومان است به خانوارهای فاقد درآمد ثابت که زیر پوشش بیمه نیستند و از نظر درآمدی و شاخص‌های بانکی در وضعیت پایین‌تری نسبت به دیگران هستند، تعلق ‌گیرد اما آنچه در این میان رقم خورد و مورد گلایه برخی از شهروندان شد این است که برخی از شهروندان معتقدند مشمول بسته معیشتی قرار دارند اما دولت آن‌ها را مشمول قرار نداده و بسته معیشتی را برایشان واریز نکرده است.

نمی‌دانم معیار انتخاب مشمولان چه بوده است!

یک شهروند بیرجندی معتقد است در انتخاب افرادی که کمک معیشتی برایشان واریز شده بی‌عدالتی رخ داده؛ چرا که برخی افراد که خود را مستحق گرفتن این بسته معیشتی می‌دانند در فهرست این بسته قرار ندارند. وی که شغل آزاد دارد و خود باید هزینه بیمه‌اش را پرداخت کند، گفت: دولت تا اینکه نام من را در فهرست بیمه تأمین اجتماعی دیده است من و امثال من را برای این بسته معیشتی به حساب نیاورده و این در حالی است که من سه فرزند دارم و در خانه‌ای استیجاری زندگی می‌کنم. هزینه بیمه‌ام را خودم پرداخت می‌کنم و دخل و خرجم با هم یکی نیست.

دیگر شهروند بیرجندی که کارگر ساختمانی است و سر گذر در انتظار کار است به خبرنگار قدس گفت: چند سال گذشته در کارخانه‌ای در شهرک صنعتی بیرجند مشغول به کار بودم اما به دلیل ورشکستگی از کارخانه تعدیل شدم و از طریق برادرم بیمه تأمین اجتماعی شدم که نیمی از هزینه بیمه را خود و نیمی دیگر توسط برادرم پرداخت می‌شود اما من هم مشمول دریافت بسته معیشتی نشدم.

یکی از بانوان بیرجندی که سرپرست خانوار است نیز بیان کرد: در حال حاضر بیکارم و نه وام یک میلیون تومانی و نه بسته معیشتی ۱۰۰ هزار تومانی به من تعلق گرفته است. نمی‌دانم معیار انتخاب مشمولان چه بوده است. این شهروند گفت: این چه عدالتی است که فردی که حقوق‌بگیر است برایش بسته معیشتی ریخته شده اما برای من که کاری ندارم و سرپرست خانوار هستم بسته معیشتی دریافت نکرده‌ام.

یکی دیگر از شهروندان نیز گفت: برادرم دستفروش است او را هم مشمول این بسته معیشتی قرار نداده‌اند در حالی که نه حقوق‌بگیر است و نه درآمد ثابتی دارد و یک ریال هم پس‌انداز ندارد. دیگر شهروند بیرجندی نیز اظهار کرد: ماهی ۳میلیون حقوق می‌گیرم ۲میلیون قسط دارم و جزو حقوق‌بگیران هستم نه وام یک میلیونی و نه بسته معیشتی دریافت کردم.

ادارات کل استان‌ها دخالتی در تعیین خانوارها نداشتند

 در همین باره مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: ۱۰۵ هزار خانوار استان مشمول دریافت بسته معیشتی شدند که این تعداد خانوار آسیب‌دیده از شیوع کرونا از طریق آزمون وسعی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده شناسایی شدند و در ماه آذر نخستین بسته ۱۰۰ هزار تومان را دریافت کردند. وی گفت: این افراد از طریق وزارت متبوع شناسایی شدند و ادارات کل استان‌ها دخالتی در تعیین خانوارها نداشتند. غلامرضا اشرفی از جاماندگان خواست با توجه به اینکه سامانه‌ای برای اعتراض جاماندگان تعریف نشده به ادارات شهرستان‌ها مراجعه نکنند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و مجلس شورای اسلامی این بسته حمایتی به افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی به ازای هر نفر ماهانه ۱۲۰ هزار تومان و به سایر افراد با مشخصات زیر نیز ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

اشرفی بیان کرد: افرادی که هیچ یک از اعضای خانواده آن‌ها حقوق دریافت نمی‌کنند، افرادی که هیچ یک از اعضای خانواده آن‌ها بیمه‌پرداز نباشند، افرادی که اعضای خانوارشان طبق شاخص‌های بانکی از درآمد حداقلی برخوردار نباشند و افرادی که در گروه یارانه معیشت‌بگیر باشند این یارانه را دریافت می‌کنند.

وی گفت: این وجوه از آذر ماه به مدت چهار ماه، تنها براساس فهرست افراد شناسایی شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا بسته معشیتی کار و رفاه اجتماعی ۱۰۰ هزار تومان بسته معیشتی وام یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۲۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد علت اعتراض طلافروشان اظهار کرد: سامانه جامع تجارت از قبل فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که زمستان پارسال مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد. در این زمینه جلسات متعددی با مسوولین ذی ربط برای حل مشکلات داشتیم اما دولت هیچ گونه اقدامی برای رفع مشکلات صنعت ما نکرد. بر همین اساس هم فعالان صنف طلا اعتراضاتی نسبت به این موضوع داشتند.

وی افزود: فعالان صنف و صنعت طلا نسبت به ثبت سرمایه، امنیت سامانه و صدور فاکتورها اعتراض دارند زیرا در آخرین جلسه ای که در وزارت کشور داشتیم قرار بود سامانه جامع تجارت و سامانه امور مودیان به صورت یکپارچه در یک سامانه فعالیت کنند و ثبت فاکتور انجام دهند اما در این ۳ ماه هیچ اتفاقی نیفتاد و مسوولین هم اعلام کردند که به طور کلی امکان تجمیع وجود ندارد.

بذرافشان تصریح کرد: این در حالیست که با وضع فعلی برای فعالان صنف و صنعت طلا سردرگمی به وجود آمده است؛ به عنوان نمونه ثبت فاکتورهای الکترونیکی در سامانه امور مودیان به صورت ریال و در سامانه جامع تجارت به صورت وزن است. همچنین در سامانه امور مودیان ثبتکارت ملی الزامی نیست اما در سامانه جامع تجارت ثبت کد ملی الزامی است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر فعالان صنف طلا نگران هستند که در آینده بحث مالیات بر عایدی سرمایه مشمول آنها هم بشود.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد: فعالان این بخش نسبت به شفاف سازی مشکلی ندارند و همکاری های لازم را هم انجام می دهند اما تعدد این سامانه ها و ناهماهنگی نهادها در مورد رفع این مشکل موجب اعتراض فعالان صنف و صنعت طلا و جواهر شده است.

وی یادآور شد: جلساتی با حضور نمایندگان استانداری، بسیج اصناف، اتاق اصناف و وزارت صمت داشتیم اما اعلام کردند که قانون باید اجرا شود؛ اما لازم است مسوولین نسبت به اصلاح این رویه اقدام کنند زیرا امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است اما صنعت طلا که پارسال هم مشکلات زیادی داشت از ابتدای امسال دچار بحران شدیدی شده و ممکن است شرایط مالی تولیدکنندگان طلا بحرانی شود.

بذرافشان گفت: ۵۰۰ هزار نفر در صنعت طلا مشغول به کار هستند و ۷۰ هزار نفر فعال صنفی داریم. ما ۳ ماه پیش به فعالان امید دادیم که این ماجرا را پی گیری می کنیم و پی گیری ها را انجام دادیم ولی خروجی نداشت.

وی یادآور شد: بازار راکد است و خریداری نیست و با اجرای این دست از قوانین، اعتراض پیش می آید. فعالان صنف و صنعت طلا از دیروز واحدهای خود را تعطیل و نیمه تعطیل کردند.

کد خبر 6092347 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • دلیل اعتراض طلافروشان چیست؟
  • علت اعتراض طلافروشان چیست؟
  • ماجرای اعتراض طلافروشان چیست؟
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟