Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها با اشاره به حمایت معیشتی از ۵۰۰۰۰ خانواده زندانیان در سال ۱۴۰۰ گفت: با توجه به تعهد ما به خانواده زندانیان خدمت‌رسانی به این خانواد‌ه‌ها در «سامانه حمایت از خانواده زندانیان» انجام می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ سازمان زندان‌ها در دوران جدید مدیریتی با رویکردهای تازه به ویژه جنبه‌های حمایتی، شمایل جدی‌تری به خود گرفته تا نه فقط از حیث اداره مراکز تحت مدیریت بلکه رفع مشکلات زندانیان و به خصوص خانواده مددجویان را تحت پوشش‌های تأمینی و مراقبتی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سامانه حمایت از خانواده زندانیان" از طرح‌هایی است که به تازگی با محوریت خدمت‌رسانی به خانواده مددجویان راه‌اندازی شده تا بتواند یک پشتیبانی معیشتی جدی از خانواده زندانیان صورت گیرد.

خانواده زندانیان افرادی هستند که لزوماً دخالت و یا ارتباطی با جرائم سرپرستان تحت تکلف خود ندارند ولی باز هم به دلیل تصور جامعه از آنان و البته گرفتاری‌های مالی، ممکن است به سمت محیط‌های بزهکاری کشیده شوند. بر این اساس در لوای چنین طرح‌هایی شاید بتوان گره‌ای از مشکلات خانواده مددجویان زندان‌ها باز کرد. هم‌اکنون 229 انجمن فعال، مسئولیت همراهی و کمک به خانواده زندانیان را به عهده دارند که در همین راستا سال گذشته نیز رقمی معادل 130 میلیارد تومان از مسیر آنان به این قشر تزریق شده است.

در تقویم رسمی کشور حتی روزی به نام «نسیم مهر» که همان روز حمایت از خانواده زندانیان است نامگذاری شده است؛ باید دید اجرای چنین ایده‌ای، در عمل می‌تواند منجر به راهکار و کمکی بر وضعیت خانواده زندانیان شود یا خیر؟

پاسخی به دغدغه رهبر معظم انقلاب درباره حمایت از خانواده زندانیان

جعفر رئیسیان‌‌زاده، مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها درباره سامانه حمایت از خانواده زندانیان که در تاریخ 25 فروردین 1400 به ‌طور رسمی کلید خورد به خبرنگار تسنیم گفت: "راه‌اندازی این سامانه و پیگیری آن، پاسخی به دغدغه رهبر معظم انقلاب و نیز دستورات ریاست قوه قضائیه است تا به نوعی تحقق عدالت باشد. در واقع فارغ از اینکه فردی مجرم باشد، باید خانواده‌اش را مثل بقیه تحت حمایت قرار داد."

وی با بیان اینکه حمایت از خانواده زندانیان، متکی بر سند تحول قوه قضائیه است، گفت: "در اجرای این طرح که مربوط به دوره جدید مدیریت سازمان زندان‌هاست، ما ابتدا به جامعه آماری دقیقی نیاز داریم؛ البته آمار پیش روی ما منطبق با داده‌های مددکاران، چیزی بین 50 الی 60 هزار خانواده زندانی نیازمند را نشان می‌دهد."

نیاز 85 درصد از خانواده مددجویان به حمایت معیشتی

رئیسیان‌زاده افزود: "گزارشات مددکاران ما، گویای این مسئله است که معمولاً نزدیک به 85 درصد از خانواده زندانیان شامل کمک‌های حمایتی و بسته‌های معیشتی می‌شوند حتی اگر جمعیتی مثل متأهلین، مطلقین، خانواده بی‌سرپرست و غیره را نیز اضافه کنیم به 60 الی 70 هزار خانواده نیازمند خواهیم رسید."

مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها با این حال یادآور شد: "متأسفانه پیش‌تر تنها نزدیک به 30 هزار خانواده مددجوی نیازمند در سامانه‌های اطلاعاتی گزارش شده‌اند بنابراین بخش زیادی از این جمعیت از سر بی‌اطلاعی خانواده‌ها و عدم آمار انجمن‌ها، از دسترس ما برای اقدامات حمایتی خارج بوده‌اند."

بسته‌های حمایتی متناظر با تعیین سطح نیاز خانواده‌ها

وی یادآور شد: "برای یک طرح حمایتی پویا چاره‌ای جز تعیین جامعه آماری وجود ندارد. چنین سامانه‌ای قرار است با تشکیل بانک اطلاعاتی خانواده مددجویان، هم دسترسی آسان آنان را برای اعلام نیاز مهیا کند و هم منجر به تعیین سطح نیاز آنان و نهایتا استانداردسازی خدمات شود."

رئیسیان‌زاده افزود: "پس از ثبت‌نام خانواده‌ها در این سامانه و قرارگیری در 8 سطح و پاسخگویی به 48 محور، نیازسنجی آنان به آزمون گذاشته می‌شود. بعد از تعیین سطح نیاز و خدمات لازم، به‌طور مستمر سراغ عملیاتی کردن بسته‌های حمایتی مناسب خواهیم رفت. تسهیل چنین فرآیندی فعلا منوط به بانک اطلاعاتی جامع و به‌‌روز از جمعیت سیال زندانیان است که البته قرار نیست در این مرحله متوقف شویم."

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه حمایت از خانواده زندانیان گفت: "اجرای چنین ایده‌ای‌، طراحی سامانه‌ای را می‌طلبید که در سریع‌ترین حالت درخواست‌ها را دریافت کرده، سپس به آزمون بگذارد و با تعیین سطح‌بندی آنان، خدمات متناظر را تعریف و بلافاصله ارائه دهیم. با این شرایط چنین سامانه‌ای راه‌اندازی و بکار گرفته شد."

ارائه خدمت‌دهی مستمر بدون تعیین سقف عددی از متقاضیان

مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندان‌ها با تأکید بر اینکه محدودیتی کمی یا سقفی برای ثبت‌نام خانواده‌های متقاضی حمایت نخواهیم داشت، گفت: "با توجه به تعهد ما به چنین خانواده‌هایی و همچنین سیال بودن جمعیت آنان، خدمت‌رسانی ما در این سامانه به‌طور مستمر انجام خواهد گرفت. شاید تنها تغییرات در کیفیت کمک‌ها باشد که آن نیز بستگی به میزان منابع مالی دارد."

رئیسیان‌زاده در عین حال بیان کرد: "پس از راه‌اندازی سامانه حمایت از خانواده زندانیان و شروع ثبت‌نام از متقاضیان، تاکنون بالغ بر 23 هزار خانواده مددجویان ما ثبت‌نام و اطلاعات خودشان را بارگذاری کرده‌اند. پیش‌بینی می‌کنیم در سال حدود 50 هزار خانواده متقاضی این حمایت‌ها باشند. وضعیت هرخانواده در این فرآیند مشخص شود، کمک‌دهی به آنان شروع می‌شود."

صدور کد حمایتی مجزا برای هر خانواده

مدیر اجرای طرح «سامانه حمایت از خانواده زندانیان» درباره کارکرد این سامانه توضیح داد: "در این طرح وضعیت خانواده‌ها از نظر اقتصادی شفاف و میزان و مدت حمایت‌های لازم مشخص و برای هر خانواده یک کد حمایتی صادر خواهد شد. با ایجاد این بانک اطلاعاتی ارائه بسته‌های حمایتی و معیشتی  به ویژه خدمات ضروری و حیاتی نظم پیدا می‌کند و با تبادل اطلاعات، از خدمات تکراری و خارج از عرف و استاندارد جلوگیری می‎شود. البته این هیچ منعی بر دیگر حمایت‌های خیرخواهانه و داوطلبانه مردمی از خانواده‌ها ندارد."

"سامانه حمایت از خانواده زندانیان" به نشانی اینترنتی samanehemayat.com بارگذاری شده و خانواده زندانیان سراسر کشور می‌توانند با مراجعه به آن، درخواست و اطلاعات لازم را ثبت کنند.

تأکید دوباره رئیس سازمان زندان‌ها برای واکسیناسیون زندانیان و زندانبانان50000 خانواده زندانیان زیر چتر حمایتی قرار دارند/ خانواده زندانیان کجا درخواست حمایت خود را ارائه کنند؟سازمان زندان‌ها در حمایت از خانواده زندانیان "جرم" و "محکومیت" را در نظر نمی‌گیرددستور رئیسی برای رسیدگی به مشکلات اعسار زندانیان تهران بزرگ

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قوه قضائیه زندان سازمان زندانها ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد قوه قضائیه زندان سازمان زندانها سامانه حمایت از خانواده زندانیان خانواده مددجویان هزار خانواده زندان ها راه اندازی خانواده ها تعیین سطح ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین زندانی غیرعمد در تهران

استان تهران با اختلاف بسیار از اصفهان، کردستان و خراسان‌رضوی بیش‌ترین تعداد زندانیان جرایم غیرعمد را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد دیه کشور، عباس کشانی مدیر نمایندگی ستاد دیه استان تهران با اعلام این خبر گفت: زندان‌های سطح پایتخت با میزبانی از ۱۷۹۴ زندانی بدهکار مالی و محکوم به پرداخت دیات حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی در صدر فهرست عددی زندانیان جرایم غیرعمد قرار دارد.

وی با بیان این که ۱۱۹ نفر از این محبوسان را بانوان شامل می‌شوند، افزود: طبق فرآیند رسیدگی به پرونده مددجویان تحت پوشش ستاد دیه و بنا به ملاحظات مندرج در اساسنامه و شیوه‌نامه اجرایی از جمعیت تقریبا یک‌هزار و هشتصد نفره زندانیان جرایم غیرعمد استان تهران در شرایط فعلی تنها ۳۱۹ نفر مشمول شرایط کمک و مستحق دریافت حمایت‌های حقوقی و مردمی در راستای آزادی قرار دارند و الباقی یا بابت سوء سابقه یا تعدد جرایم عمد و غیرعمد در فهرست مددجویان واجد شرایط قرار نگرفته‌اند.

کشانی با بیان اینکه بنا به موقعیت جغرافیایی و جمعیت بالا زمینه بروز جرایم و ورود ناخواسته افراد به داخل بندها در شهرستان‌های استان تهران بالاست، اظهار کرد: هر چند سال گذشته و در قالب برپایی جشن‌های گلریزان فیزیکی و مجازی و بدنبال راه‌اندازی پویش‌های انساندوستانه تعداد ۶۶۰ نفر از زندانیان بدهکار غیربزهکار با کمک‌های نیکوکاران استان تهران و در قالب تلاش مددکاران ستاد مردمی دیه استان با رقم بدهی بالغ بر یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان از بند آزاد و به آغوش پرمهر جامعه بازگشتند اما بنا به ارقام سنگین بدهی و شرایط بعضا نامساعد معیشتی برای برخی از طبقات اجتماعی همچنان جمعیت زندانیان غیرعمد در این استان بالا بوده و برای استخلاص این زندانیان اغلب عائله‌مند و سرپرست خانه مساعدت هرچه بیشتر شخصیت‌های حقیقی و حقوقی را می‌طلبد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • معلم آران و بیدگلی ۲ زندانی را آزاد کرد
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • این شهر بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • بیشترین زندانی غیرعمد در تهران
  • تهران بیش‌ترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • جشن گلریزان در شهرستان دیلم برگزار شد