Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در اینکه دولت جدید به ریاست سیدابراهیم رئیسی به دنبال ایجاد نظام جدید از تراز پرداخت یارانه‌های عمومی خواهد بود شکی نیست.صدوبیست‌وهفتمین مرحله یارانه نقدی در حالی در شهریورماه پرداخت شد که دولت سیزدهم به‌دنبال ایجاد تغییراتی در پرداخت آن است. مبلغ ۴۵ هزار تومانی یارانه نقدی هر ماه به جمعیت حدود ۷۸ میلیون نفری یارانه‌بگیران پرداخت می‌شود و در طول این سال‌ها ثابت مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر حدود ۷۸ میلیون نفر از پردرآمد و نیازمند یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند و حدود ۶۰ میلیون نفری هم از این جمع، یارانه معیشتی می‌گیرند که سالانه بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

جوان‌ترین وزیر کابینه دولت رئیسی موافقت خود را با افزایش یارانه‌ها اعلام کرده است. وزیر کار از روش جدید برای شناسایی مشمولان یارانه گفته است.در کنار ایجاد یک میلیون فرصت شغلی پایدار در کشور، جوان‌ترین وزیر کابینه دولت رئیسی موافقت خود را با افزایش یارانه‌ها اعلام کرده است.

حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار در پاسخ به این سؤال که آیا با افزایش مبلغ یارانه‌ها موافقید؟ گفت: «قطعا این یارانه‌ای که الان پرداخت می‌شود اثر رفاهی ویژه‌ای ندارد.»

او تاکید کرده که به تبعیض در پرداخت یارانه‌ها قائل است، یعنی کسانی که متمول هستند، به شرط شناسایی، با کاهش یارانه و قطع آن روبه‌رو و کسانی که متوسط و فقیر هستند، با افزایش مبلغ یارانه مواجه شوند.

موضوع شناسایی مشمولان دریافت یارانه از مسائلی بوده که همواره مورد اعتراض کسانی بوده که مشمول دریافت کمک‌های معیشتی دولت نشده‌اند. یکی از طرح‌هایی که با اعتراضات گسترده‌ای همراه شد موضوع پرداخت یارانه معیشتی بنزین است که در پاییز سال ۹۸ رخ داد.

دولت اعلام کرده که ۶۰ میلیون نفر مشمول دریافت یارانه بنزین شده‌اند، این موضوع با اعتراضات زیادی همراه شد و هنوز هم ادامه دارد، چراکه مردم معتقدند دولت ملاک‌های صحیحی برای شناسایی افراد ندارد.

از آنجایی که وظیفه شناسایی مشمولان به عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است وزیر از سامانه رفاه ایرانیان برای شناسایی مشمولان گفته است.
عبدالملکی در تشریح برنامه‌های خود ضمن اشاره به ضرورت الکترونیکی کردن تمام و کمال خدمات تأمین اجتماعی، به اجرای کامل قانون هدفمندسازی یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: «بانک جامع اطلاعات رفاهی ایرانیان را تکمیل خواهیم کرد تا بتوانیم وضعیت رفاهی همه را شناسایی کنیم.»

این سامانه به آدرس https://refahdb.mcls.gov.ir/ یک پایگاه داده‌ای است که اطلاعات اقتصادی همه‌ افراد جامعه در آن جمع‌آوری شده است. در واقع اطلاعات افراد از ارگان‌های مختلف مثل تامین اجتماعی، وزارت بهداشت، سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و … در این سامانه گردآوری می‌شود. این سامانه تحت نظارت وزارت کار است.

در واقع وزارت کار براساس اطلاعات جمع‌آوری شده در سامانه رفاه ایرانیان افراد را براساس وضعیت اقتصادی‌شان در دهک‌های درآمدی تقسیم‌بندی می‌کند. براساس این دهک‌بندی‌ها حمایت‌های معیشتی از جمله یارانه و وام‌های قرض‌الحسنه را پرداخت می‌کند.

منبع: شهروند

منبع: آفتاب

کلیدواژه: یارانه نقدی یارانه معیشتی شناسایی مشمولان پرداخت یارانه یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۰۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مطالبات تمام داروخانه‌ها پرداخت شد
  • وزیر کار: دائمی شدن قراردادهای کارگری در نوبت رسیدگی هیئت دولت قرار گرفت
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • ببینید | ادعای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره یک وعده مهم در دولت سیزدهم!
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور